Doi tineri jucători de la CSM Oradea au fost convocaţi din nou la echipa naţională de baschet masculin. Este vorba despre Bobe Nicolescu şi Tudor Fometescu, selecţionaţi la echipa reprezentativă pentru meciurile din fereastra a 3-a a campaniei de calificare la Campionatul European – ediţia 2022.

În convocatorul transmis clubului bihorean de Federaţia Română de Baschet se precizează că pe lângă cei doi, un alt jucător de la CSM CSU Oradea, Giordan Watson, se numără între rezerve. Astfel, el ar putea fi chemat la echipa naţională dacă apar accidentări sau cazuri Covid-19 între jucătorii convocaţi.

În februarie, echipa naţională de baschet va juca în Polonia cu reprezentativa ţării gazdă şi cu cea a Israelului.

Reunirea tricolorilor este programată pentru data de 10 februarie, la Bucureşti, după care "vulturii" se vor pregăti în capitală până pe 15 februarie, când vor pleca spre Polonia. Aici, echipa antrenată de Tudor Costescu va avea trei zile de antrenamente, după care va disputa confruntările cu Israel şi Polonia, pe 19 şi 21 februarie, la Gliwice.

După disputarea a patru etape din Grupa A a calificărilor pentru FIBA EuroBasket 2022, echipa României are 0-4 la general, ocupând locul 4. Israel este lider, fiind deja calificată la turneul final, cu 4-0. În schimb, Polonia şi Spania au 2-2 la general şi împart locurile 2-3. Primele trei clasate se vor califica la turneul final.