Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU şi-a prezentat şi ultimul jucător pe care l-a achiziţionat în această iarnă, americanul Zeno Martin, cu care "s-a încheiat lista de transferuri", după cum a precizat managerul Şerban Sere.

"Prima impresie despre Oradea şi echipă este plăcută. Am asistat la meciul de duminică, am remarcat atmosfera şi mă bucur că am ajuns într-un loc în care oamenii urmăresc baschetul cu asemenea pasiune. Apreciez acest lucru enorm şi mă bucur că, aşa cum iubesc eu acest sport, o fac şi ei. Publicul cred că este o componentă importantă, deoarece am simţit că aduce energie echipei şi o împinge de la spate. Pot să spun că m-am simţit similar zilelor mele din NCAA, cu sală arhiplină, oameni entuziaşti şi extrem de primitori. Nu am mai jucat într-o astfel de atmosferă de mult. Îmi aminteşte de perioada petrecută în colegiu", a declarat nord-americanul marţi, la prima sa conferinţă de presă de la Oradea.

Zeno Martin a jucat ultima dată în Finlanda şi se bucură pentru faptul că a ajuns în România, deşi recunoaşte că nu a ştiut mare lucru despre echipa bihoreană.

"Nu ştiam mai nimic despre CSM Oradea şi Liga Naţională în momentul în care am fost contactat de oamenii de aici. Bineînţeles, m-am interesat ulterior şi am vorbit cu mai mulţi jucători care activează în România sau au făcut-o în trecutul apropiat. Am primit multe informaţii despre stilul de joc al echipei şi sunt ferm convins că mă voi potrivi foarte bine aici. De exemplu, l-am contactat pe conducătorul de joc al Craiovei (n.r. Aaron Johnson) pe care îl ştiu din sezonul precedent deoarece am jucat împreună în Finlanda, iar el mi-a spus multe lucruri frumoase despre jocul echipei orădene. Pot să spun că am avut oferte din alte campionate, însă cred că am ales cea mai bună variantă", a mai afirmat Zeno.

La rândul său, managerul echipei orădene, Şerban Sere, a precizat că nord-americanul Zeno Martin a trecut vizita medicală, are toate actele în regulă şi este apt de joc pentru următorul meci al CSM CSU.

Jocul este programat pentru vineri, la Târgu-Mureş, însă, evident, antrenorul Cristian Achim va decide dacă îl va folosi pe Martin în această partidă.