Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au suferit miercuri seara cea de-a doua înfrângere din faza grupelor actualei ediţii a FIBA Europe Cup. 

Bihorenii au evoluat de această dată în Polonia, pe terenul celor de la Legia Varșovia, formaţie în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi la o diferenţă de 11 puncte cu scorul de 79-90.

La finalul jocului, antrenorul principal Cristian Achim a avut reproșuri la adresa arbitrilor. „Voi începe pentru prima dată în cariera mea de antrenor făcând referire la arbitraj. Îmi pare rău că trebuie să o fac, dar acesta este sentimentul care mă încearcă acum, la cald. Arbitrajul în această partidă nu a fost în regulă. Regret să spun asta, dar nu ne-au tratat nici măcar cu minimum de respect. Nu mă așteptam că într-o astfel de competiție să existe o astfel de abordare din partea unor arbitri. Aș vrea să subliniez că și echipa noastră face eforturi să participe în această competiție. Investim bani, efort, călătorim, muncim suplimentar. Nu este firesc să fim tratați în acest fel”, a declarat antrenorul principal al CSM CSU Oradea. 

De altfel, în acest joc ce a contat pentru etapa a 3-a din Grupa J, antrenorul Cristian Achim a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste la adresa arbitrilor încă din primul sfert.

Filmul jocului

Achim a început jocul de miercuri seara cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Freeman. Startul a fost echilibrat, dar apoi formația gazdă a reușit să se desprindă, pe fondul mai multor greşeli personale ale orădenilor şi numeroaselor ratări la aruncările deschise. În prima pauză s-a intrat cu scorul de 23-19 în favoarea celor de la Legia.

În sfertul II vicecampionii României au avut mai multe momente bune în joc, dar au şi suferit în apărare. Totuşi, au avut mai multe oportunități de a egala, dar le-au irosit pe toate, în timp ce polonezii s-au desprins şi au intrat în pauza mare cu avantajul de 45-38.

După ce secvenţa a treia a fost începută bine de CSM CSU, şi-au intrat în rol arbitrii, după cum precizează site-ul clubului bihorean. „Orădenii s-au apropiat la o posesie și au avut șansa de a egala, însă nici de această dată nu au reușit să fructifice ocazia avută. Au urmat noi decizii de fault în atac la blocaj împotriva oamenilor mari de la CSM Oradea, lucru aproape deloc întâlnit anterior de echipa noastră în trecut cu asemenea frecvență. Erick Neal a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în această perioadă de joc”, precizează site-ul CSM-ului. 

Pe acest fond, Legia s-a desprins la peste zece puncte, dar Gotcher a redus din handicap şi, astfel, s-a intrat în ultima pauza cu scorul de 66-57.

Deşi Nijal Pearson s-a remarcat de mai multe ori în ultimele zece minute, apărarea orădeană nu prea a reuşit să facă faţă atacului gazdelor, care au controlat finalul de joc şi, ca urmare, s-au impus cu scorul de 90-79.

Aprecieri pentru Legia

„Felicit Legia. Au jucători foarte buni, un antrenor foarte bun și un staff tehnic pe măsură. Respect acest club foarte mult. Ne cunoaștem deja destul de bine, avem un trecut comun. De asemenea, i-am urmărit și prin prisma celorlalți adversari din Polonia cu care ne-am întâlnit, de-a lungul ultimilor ani, în cupele europene. Merită tot respectul și aprecierile noastre. Legia a avut un procentaj excelent la aruncările de trei puncte, 48%, în condițiile în care a înscris 14 astfel de coșuri. Practic au rămas la nivelul la care au fost în meciul precedent, la Levice. Asta este realitatea. Au marcat de la 10 metri, au înscris cu aruncări contestate de apărarea noastră. Când joci împotriva unei echipe care se află într-o astfel de formă și dispoziție de joc totul devine foarte dificil”, a mai precizat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

În jocul de miercuri seara din Polonia, Donatas Tarolis a fost cel mai eficace jucător al echipei bihorene, cu 23 de puncte. L-a urmat Nijal Pearson cu 20 de puncte, în timp ce de la gazde, Christian Vital a fost principalul marcator, cu 30 de puncte.

„Am comis câteva erori”

„A fost un meci echilibrat, dificil pentru ambele protagoniste. Echipa noastră a dat totul, dar în cele din urmă Legia a fost mai bună în anumite aspecte ale jocului. Ne-au bătut în câteva situații împotriva planului nostru de joc, dar în același timp am comis câteva erori pe care adversarii le-au speculat”, a recunoscut, la finalul partidei, şi jucătorul lituanian Donatas Tarolis.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 1-2 la general și se află pe locul 3 în Grupa J la jumătatea acestei faze din FIBA Europe Cup. 

Următorul joc al echipei bihorene în cupele europene este programat tot în deplasare, în Slovacia, cu Patrioti Levice, miercuri, 8 noiembrie. Până atunci, sâmbătă, 4 noiembrie, roş-albaştrii vor avea meci în campionat, la Ploiești, cu echipa locală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!