Traian Băsescu a fost invitat de către conducerea UDMR la cel de-al zecelea congres al acestei formaţiuni, programat să se desfăşoare la Oradea în 26 şi 27 februarie.

"Conducerea la nivel central a UDMR l-a invitat la Congres pe domnul preşedinte Traian Băsescu, care a primit invitaţia. Până la această oră, însă, nu ştiu dacă a confirmat sau infirmat participarea la Congres", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Informaţia a fost întărită şi de Kovacs Peter, comisarul pentru organizarea Congresului UDMR: "Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost, desigur, invitat, dar încă nu am primit un răspuns", a declarat Kovacs Peter.

Acesta a adăugat că, dintre "invitaţii de marcă", până în prezent şi-au anunţat participarea la Congresul UDMR preşedinţii PSD, Victor Ponta, PNL, Crin Antonescu, şi PC, Daniel Constantin.

"Din Ungaria, până acum a confirmat sosirea la Congres preşedintele Partidului Socialist, Mesterhazy Attila", a mai spus comisarul pentru organizarea Congresului.