Călin Siminic, cel acuzat că, vineri seară, a agresat patru persoane în restaurantul hotelului Stokker din Oradea, printre care şi pe cunoscutul fotograf orădean Ovi D. Pop, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore.

Siminic a fost condus în Arestul Poliţiei cu piciorul în atelă ghipsată, fiind rănit, la rândul său, în bătaia pentru care acum e anchetat sub acuzele de loviri şi alte violenţe.

Bătaie pe un WC

Vineri seară, după cum a relatat şi BIHOREANUL, fotograful Ovi D. Pop s-a aflat la o petrecere organizată de unul dintre prietenii săi, care îşi aniversa ziua de naştere. La un moment dat, sărbătoritul s-a ridicat de la masă pentru a merge la toaletă, unde a intrat, după câteva minute, şi Siminic. Între cei doi bărbaţi s-a iscat o bătaie dintr-un motiv stupid, după cum a povestit Pop: Siminic ar fi vrut să intre şi el la toaletă, dar pentru că era ocupată, de nervi, a spart cu pumnii şi picioarele uşa încăperii.

Auzind gălăgia, fotograful şi un alt amic al său au mers să vadă ce se întâmplă, dar au fost întâmpinaţi cu pumni şi înjurături. "Cum am deschis uşa, un bărbat a sărit la noi, ne-a înjurat, mai ales pe mine, că se pare că mă ştia. M-a împins, am căzut, în cădere mi-a tras un pumn. Prietenului meu i-a tras şi lui un picior în ochi", a declarat fotograful pentru BIHOREANUL.

Nici cel de-al patrulea prieten al lor, care a încercat să-l oprească pe Siminic, nu a avut mai mult succes, deoarece s-a ales şi el cu pumni şi picioare în burtă, iar logodnica fotografului, care a sunat la 112, a fost scuipată şi înjurată de Siminic, care a părăsit imediat localul.

Cei patru bătuţi au fost duşi la spital de echipaje ale Ambulanţei, unde au primit îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi. Trei dintre ei au plecat apoi la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, scoţându-şi certificate care atestă că leziunile cu care s-au ales în urma altercaţiei necesită, după caz, între 5 şi 9 zile de îngrijiri medicale, iar în final s-au prezentat la Poliţia municipiului, unde l-au reclamat pe Siminic pentru loviri şi alte violenţe.

"Am fost provocat"

La rândul său, Siminic a ajuns şi el la spital, cu ligamentele de la un picior zdrobite, dar şi cu tăieturi la mână. Într-o discuţie purtată, luni, cu reporterul BIHOREANULUI, acesta a încercat să se apere susţinând că s-a încăierat cu petrecăreţii pentru că ar fi fost provocat.

"Am fost la restaurant cu familia, cu logodnica şi cu viitorii mei socri, ca să-mi sărbătoresc ziua de naştere. Credeţi că am avut chef de scandal? Am fost provocat. Eu am intrat în baie şi am bătut la uşa toaletei, dar pentru că nu a spus nimeni, am dat să intru. Abia când am deschis am văzut că înăuntru era cineva, un bărbat care a început să înjure şi a împins uşa cu piciorul, era să mă lovească. Atunci am dat cu pumnul în uşă", a explicat Siminic.

Imediat după aceea - susţine el - bărbatul a ieşit şi a vrut să-l lovească, moment în care i-a tras un pumn. La fel a făcut, după cum recunoaşte, şi cu Ovi Pop, respectiv cu prietenul acestuia, care au vrut să intervină. "Dar şi ei au dat, m-au lovit, cel mai rău la picior, mi-au zdrobit ligamentele, a trebuit să-mi pună piciorul în ghips. În final a venit un al patrulea cu o furculiţă în mână, care m-a zgâriat pe tot antebraţul. L-am lovit şi pe el", a mai zis Siminic.

Bărbatul a negat, pe de altă parte, că ar fi încercat să-l oprească pe Pop şi pe prietenii acestuia să îl reclame. "I-am întrebat doar dacă depun plângere. Au zis că da, iar atunci le-am spus că şi eu depun", a mai spus Siminic, arătând, însă, că îşi asumă în întregime vina pentru stricăciunile cauzate în restaurant, pe care intenţionează să le achite.

UPDATE. Miercuri după amiaza, după expirarea celor 24 de ore de reţinere, Călin Siminic a fost eliberat din Arestul Poliţiei şi s-a întors acasă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei care supraveghează ancheta în caz, au decis ca bărbatul să fie cercetat în continuare în stare de libertate.