Un student al Universităţii din Oradea a fost reţinut de poliţişti, după ce în noaptea de luni spre marţi şi-a înjunghiat un coleg în omoplat. Agresiunea s-a petrecut în căminul de băieţi din campusul universitar, în jurul orei 4.30 dimineaţa.

Se pare că victima, Istvan Lazar, student în anul IV la Protecţia Mediului, venise în cămin să doarmă în camera unor colegi, deşi nu este cazat acolo, pe motiv că îşi pierduse cheile de la propriul apartament. Căminul nu are paznic, căci uşa de la intrare este închisă automat şi are interfon. 

Sursele BIHOREANULUI povestesc că, beat fiind, studentul a lovit cu pumnii şi picioarele în uşile mai multor camere de cămin. Hărmălaia l-a enervat pe un student masterand în anul I la Istorie, Husar Vasile-Alexandru, care a ieşit pe coridor, iar cei doi s-au luat la bătaie. Într-un moment de furie, masterandul a luat un cuţit de bucătărie şi l-a atacat pe "musafir", înţepându-l în omoplat, în faţa mai multor studenţi care locuiesc în cămin.

Lazar a ieşit pe coridor, unde un student la Medicină i-a acordat primul ajutor şi a sunat la 112. În prezent, tânărul este internat la Spitalul Judeţean şi se află în afara oricărui pericol. De altfel, el a postat pe reţeaua de socializare Facebook o fotografie cu el în spital (foto) şi şi-a asigurat prietenii că este bine.

Potrivit prorectorului Simona Trip, agresorul avea o reputaţie bună, iar colegi ai băiatului spun că este unul dintre masteranzii cei mai buni. "N-am avut niciodată probleme cu el până acum. Bineînţeles, însă, nu putem tolera astfel de agresiuni", a declarat Trip, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Tânărul de 24 de ani a fost arestat de judecători pentru tentativă de omor, întrucât lovitura pe care i-a dat-o colegului său a fost una care i-a pus victimei viaţa în pericol.

Conducerea Universităţii din Oradea va lua măsuri în funcţie de concluziile anchetei poliţiştilor.