Un bărbat din Marghita a ajuns la spital cu nasul şi arcada sparte, după ce a fost lovit cu pumnii de un vecin, pe care l-a apostrofat că rupe afişele electorale ale candidatului UDMR la Primăria Marghita, actualul viceprimar Demián Zsolt. Bătăuşul este cercetat pentru loviri.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, povestea a început săptămâna trecută, când vandalul a fost imortalizat de camera de supraveghere montată pe casa unui marghitean în timp ce rupea afişele electorale cu viceprimarul. În înregistrare (video jos) se vede cum un biciclist se opreşte în dreptul unei case, rupe afişele de pe poartă şi pleacă.

Ca să-l ruşineze pe vandal, omul a publicat înregistrarea pe reţelele de socializare, iar filmuleţul a devenit „viral” printre locuitorii oraşului. Aşa l-a recunoscut pe "activistul" liberal un vecin de-al său. Marţi, când l-a întâlnit pe stradă, în faţa casei, omul l-a oprit şi l-a apostrofat, atrăgându-i atenţia că ceea ce a făcut nu e nici etic, nici legal.

Enervat, vandalul a răspuns violent. L-a îmbrâncit spre poartă, iar când marghiteanul a intrat în curte, în speranţa că va scăpa, bătăuşul l-a urmat şi a continuat să-l lovească.

În final, victima a sunat la 112 şi a fost transportată la spital cu arcada şi nasul sparte, iar agresorul său a fost ridicat şi condus la sediul Poliţiei Marghita, pentru audieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, în caz s-a întocmit dosar penal. „În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și violare de domiciliu”, a declarat reprezentanta IPJ Bihor, precizând că cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale le permite partidelor să amplaseze afişe electorale în alte locuri decât cele special amenajate numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor. În acest caz, proprietarul casei şi-a dat acordul în scris pentru ca echipa de campanie a UDMR să lipească pe poarta de intrare în locuinţă afişul electoral al lui Demián. 

(video: Facebook Echipa lui Demian Zsolt és Csapata)

Pentru funcția de primar al municipiului Marghita se întrec șase candidați: Demián Zsolt (UDMR), Marcel Sas-Adăscăliții (PNL, primarul în funcție), Cosmin Durnea (PSD), Kuti Klára-Tünde (AUR), Valerian Ienciu (USR) și Claudiu-Ioan Ciarnău (candidat independent).

Echipa de campanie a lui Demián Zsolt a arătat, pe Facebook, că, în alte cazuri, afișele UDMR au fost mâzgălite

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!