Cinci tineri s-au ales cu dosare penale, după ce, joi, la prânz, au acostat o elevă a Liceului cu Program Sportiv (LPS) "Bihorul"  în faţa şcolii şi au luat-o la bătaie.

Incidentul a fost reclamat la Inspectoratul de Jandarmi chiar de agentul de pază al şcolii, care a văzut grupul de elevi vociferând în părculeţul din faţa Zoo, dar şi în faţa liceului.

Potrivit directorului liceului, Dan Matei, grupul era format din băieţi şi fete, care vorbeau foarte urât, înjurau, strigau, motiv pentru care agentul de pază a chemat jandarmii.

"Între timp o elevă de-a noastră, din clasa a VIII-a, transferată de la Ghibu, a venit doar să se ceară de la dirigintă. N-a învoit-o, dar ea a plecat din şcoală, iar în momentul în care a ieşit, a fost agresată - am înţeles, de fete de la şcoala Slavici sau Lucreţia Suciu. Am luat deja legătura cu tatăl fetei", a declarat BIHOREANULUI directorul LPS Bihorul.

Ajunşi la locul agresiunii, jandarmii i-au ridicat pe agresori, care au fost conduşi la sediul Inspectoratului.

"Este vorba despre cinci persoane, trei tineri şi două fete minore, pe numele cărora s-au întocmit dosare penale pentru tulburarea ordinii publice şi loviri", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, căpitan Daniel Bizău.

Se pare că tânăra a fost lovită de cele două fete, iar ceilalți trei tineri au asistat la întreaga scenă, vociferând.

Între timp, adolescenta agresată, care şi ea este minoră, a fost dusă de părinţi la Serviciul judeţean de Medicină Legală. Cercetările vor fi continuate de Poliţia Municipiului Oradea.