Un tânăr fără adăpost şi cu probleme psihice, cunoscut orădenilor care trec pe strada Vasile Alecsandri unde stă în fiecare zi, apelând la mila publică, a fost bătut sâmbătă noaptea în staţia de tramvai din Piaţa Unirii.

Agentul principal Ioana Lascău de la Biroul de Relaţii Publice al Poliţiei Bihor a declarat marţi pentru BIHOREANUL că altercaţia s-a produs sâmbătă noaptea, în jurul orei 1.

"În timp ce se afla în Piaţa Unirii, un orădean în vârstă de 31 de ani, a fost agresat de o persoană de 27 ani, care l-a lovit cu pumnii în zona feţei", a declarat agentul principal Ioana Lascău.

Cazul este cercetat de lucrătorii Biroului Poliţiei de Proximitate Oradea care au deschis deja dosar penal pe numele agresorului pentru loviri şi alte violenţe. La altercaţie au fost de faţă mai mulţi martori, unul dintre ei înregistrând cu telefonul mobil un scurt filmuleţ cu victima căzută între liniile de tramvai şi cu poliţiştii luând primele declaraţii în caz.

Filmarea a devenit virală pe internet şi a generat numeroase comentarii legate de comportamentul nesăbuit al tinerilor cheflii din cluburi. Însă, în timp ce comentatorii susţin că tânărul a murit, în realitate acesta a suferit doar răni uşoare. 

Victima a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din Spitalul Clinic Judeţean Oradea unde a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a refuzat internarea.

"Pacientul a avut traumatisme la nivelul feţei, dar nu grave", a explicat BIHOREANULUI şeful UPU, dr. Hadrian Borcea. Potrivit medicului, în urma aceleiaşi altercaţii, echipajele de urgenţă au mai preluat din Piaţa Unirii încă alte două persoane bătute, ambele fiind tratate în aceeaşi noapte de medicii UPU Bihor. "Nici aceste persoane nu au rămas internate", a mai spus dr. Borcea.