Acţiune în forţă, vineri seară, în centrul oraşului. În jurul orei 22, mascaţii l-au "săltat" din faţa restaurantului Pizza e Vino pe Marcel Tudoran, văr al fraţilor Markovics, liderii clanului ţigănesc Neguş. Odată cu el, au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului şi trei maramureşeni: Cristian Pop, zis Neamţu', fratele acestuia, Vasile Pop, şi vărul lor, Ion Covaci, despre care poliţiştii susţin că ar fi membrii unei bande din Vişeu, chemaţi la Oradea de Tudoran pentru o încăierare.

Potrivit unor surse judiciare, informaţiile despre confruntarea care ar fi fost pusă la cale de gruparea orădeană au fost transmise poliţiştilor orădeni de colegii lor din Maramureş care îi monitorizau pe fraţii Pop şi care au interceptat unele discuţii pe care aceştia l-au purtat cu amicii lor de la Oradea, indicând chiar şi posibilii adversari vizaţi: cunoscutul interlop Gabriel Tămăşdan, alias Gabi Dinamită, şi un luptător MMA, Neluţu Maticaş, agent al firmei de pază Intersec (Liberty), cu care clanul Neguş se duşmăneşte de ani de zile. 

Acţiunea poliţiştilor s-a terminat cu leziuni grave pentru doi dintre tinerii "săltaţi", Marcel Tudoran şi Cristian Pop, căci primul s-a ales cu piciorul rupt, traumatism cranio-cerebral şi multiple contuzii, în vreme ce Pop a ajuns pe patul de spital cu falca ruptă. Tinerii neagă faptul că ar fi avut vreun gând războinic şi condamnă violenţa poliţiştilor, pe care o consideră nejustificată.

"Am mers să mă întâlnesc cu sora mea, la pizzerie. Am fost oprit de mascaţi, mi-au cerut actele şi poate mă lăsau în pace dacă nu apăreau şi cei trei prieteni din Maramureş. Când i-au văzut, ne-au luat pe toţi pe sus. Oamenii nu aveau nicio treabă, nici nu ştiam că sunt aici. Veniseră la o zi de naştere şi la concertul din clubul The One, nicidecum să bată pe cineva", a povestit Tudoran BIHOREANULUI.

La sediul Poliţiei Municipale, spune tot el, li s-au luat telefoanele mobile, au fost duşi în câte un birou de la etajul 2 al clădirii şi luaţi la "tocat". "Cred că am încasat 200 de bocanci, m-au lovit cu patul armei, cu bastoane, cu ce au apucat. Apoi m-au pus să fac genoflexiuni, iar când mă opream mă torturau cu electroşocuri", spune Tudoran, care nu a primit nici măcar o amendă în urma incidentului.

Cel mai grav rănit a fost maramureşanul Cristian Pop, care va fi supus unei intervenţii chirurgicale din cauza fracturii de mandibulă. "Au tăbărât pe mine, m-au bătut până când n-am mai ştiut de mine. La un moment dat, m-au pus pe un scaun, doi mi-au îndepărtat picioarele, iar al treilea m-a electrocutat în zona intimă", a povestit Pop, care neagă, la fel ca Tudoran, suspiciunile poliţiştilor privind o eventuală confruntare la care urma să participe în Oradea.

"Mi-au zis că m-am asociat cu ţigani borâţi şi că, de-acum încolo, când vin la Oradea să trec întâi la Poliţie pentru a cere permis de şedere. Eu nu am războaie nici împreună cu Tudoran, nici cu fraţii Neguş. S-o dovedească!", zice Pop. Pe lângă bătaia încasată, bărbatul şi cei doi însoţitori ai săi au fost sancţionaţi cu câte 1500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. "Cu ce am tulburat oare liniştea? Cu faptul că am condus maşina?", se întreabă maramureşeanul.

După bătaia încasată, atât Pop cât şi Tudoran intenţionează să-i reclame pe mascaţi pentru abuz şi tortură, acuzaţii pe care, deocamdată, reprezentanţii Poliţiei nu le comentează.

Potrivit responsabililor Poliţiei, cei patru tineri pot să reclame agresiunea la Parchet, ancheta în astfel de cazuri fiind de competenţa exclusivă a procurorilor. "Persoanele au la dispoziţie calea legală de a se adresa Parchetului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, refuzând să facă alte precizări pe marginea acuzaţiilor.