Nu mai puţin de 23 de proiecte de reamenajare a promenadei de pe malul Crişului Repede şi a terasei de peste drum de Primărie, cunoscută ca fostul Budi Bar, au fost înregistrate până la de 14 octombrie, termenul limită de depunere a ofertelor.

Termenul de depunere a ofertelor a fost decalat de pe 3 pe 14 octombrie tocmai pentru că municipalitatea şi Ordinul Arhitecţilor din România, organizatorii concursului, au constat că există cereri potenţiale de înscriere care nu se pot încadra în data limită iniţială.

Obiectivul concursului "Amenajarea promenadei de pe malul Crişului Repede şi dotare pentru alimentaţie publică" îl constituie în principal proiectarea unei unităţi de alimentaţie publică în regim de funcţiune permanent, de categoria bistro, cafenea, cafe-bar sau pub în capătul promenadei dinspre podul Ferdinand.

Autorul proiectului va trebui să ofere soluţii peisagistice şi urbanistice inclusiv pentru zona de promenadă de până la pod şi scuarul cu fântână arteziană din vecinătate.

Jurizarea concursului va începe pe 15 octombrie, urmând ca rezultatele concursului să fie anunţate în cursul zilei de vineri.