Până la termenul limită din 11 august, municipalitatea orădeană a primit cinci oferte pentru furnizarea celor 40 de autobuze electrice pe care intenţionează să le cumpere pe bani europeni.

Licitaţie pe loturi...

După cum BIHOREANUL a anunţat încă din luna iulie, licitaţia, cu o valoare totală de 26,5 milioane euro plus TVA, a fost organizată pe două loturi distincte.

Potrivit unui comunicat, de vineri, al municipalităţii, primul lot, în valoare de 92,3 milioane lei plus TVA, s-a referit a achiziţia a 30 de autobuze electrice lungi de 12 metri, 7 staţii de încărcare lentă şi 2 staţii de încărcare rapidă.

Licitaţia a atras trei oferte. "Firmele interesate au fost: ATP Motors, Bozankaya Otomotiv MAK.IML.ITH.VE İHR. A.Ş. şi New Kopel Car Import", a transmis Primăria.

Cel de al doilea lot, a cărui valoare a fost estimată la 38,1 milioane lei, a vizat achiziţionarea a 10 autobuze electrice de 18 metri, 3 staţii de încărcare lentă şi 2 staţii de încărcare rapidă.

Conform informării, pentru acest lot "au fost depuse două oferte, respectiv a celor de la ATP Motors şi Bozankaya Otomotiv MAK.IML.ITH.VE İHR. A.Ş".

Cele cinci oferte depuse urmează să fie evaluate în perioada următoare.

... şi cu clauză suspensivă

Achiziţia celor 40 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare aferente urmează să fie finanţată de prin Programul Regional Nord - Vest 2021 - 2027.

Pentru eventualitatea în care, din diferite motive, municipalitatea nu va reuşi să atragă fondurile europene necesare, licitaţia a fost organizată cu clauză suspensivă.

Cele 30 de autobuze lungi de 12 metri vor avea o capacitate de minimum 66 de persoane, inclusiv şoferul, dintre care cel puțin 27 aşezate pe scaune.

Celelalte 10 garnituri, de 18 metri, vor avea o capacitate de minimum 125 de persoane inclusiv conducătorul auto, dintre care cel puțin 37 aşezate pe scaune.

Autobuzele vor avea locuri rezervate şi platforme de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Conform condiţiilor anunţat prin licitaţie, garniturile vor fi dotate cu aer condiţionat pentru sezonul cald şi instalaţii de încălzire pentru sezonul rece şi vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea.

Garniturile vor fi dotate cu echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, numărarea şi supravegherea video a acestora.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!