Copiii orădenilor sunt învăţaţi cu concurenţa de mici. Pentru cele 427 de locuri din creşele orădene, părinţii micuţilor au depus la Administraţia Social Comunitare Oradea nu mai puţin de 700 de cereri. Viceprimarul Ovidiu Mureşan s-a întâlnit joi dimineaţă cu directorii ASCO, Zita Koncsek şi Felix Cosma, pentru a găsi activitatea creşelor orădene atât din punct de vedere al calităţii serviciilor cât şi al numărului de locuri.

"Una din preocupările noastre este, pe lângă creşterea calităţii serviciilor oferite de creşe, şi asigurarea unui număr mai mare de locuri în aceste unităţi de îngrijire. În acest moment ştim că cele 427 de locuri nu sunt suficiente pentru cele aproximativ 700 de solicitări pe care le avem din partea părinţilor. Tocmai de aceea depunem eforturi ca din această toamnă să suplimentăm locurile cu încă 80, urmând ca pe viitor să găsim soluţii viabile pentru a acoperi toate cererile", a spus viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Astfel, începând din această toamnă se vor crea trei grupe de copii la fosta Grădiniţa 56 de pe strada Bumbacului, şi încă o grupă la Creşa 6 din strada Aluminei 100 A.

Viceprimarul Ovidiu Mureşan a mai spus că nevoia suplimentării locurilor la creşă este confirmată de prezenţa mare a copiilor. "Procentul de prezenţă pe primele 6 luni ale anului este în medie de 80%, cu vârfuri de creştere de 96% la Creşa 3 din Oncea sau de scădere la 72% la Creşa 8 din strada Mihai Viteazul şi Creşa 11 din strada Traian Lalescu. Aceste procente ne arată că solicitările de locuri pentru creşe sunt realiste, iar nevoia de suplimentare a locurilor existente este una reală", a spus edilul.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, viceprimarul Mureşan a mai a discutat cu reprezentanţii ASCO detaliile privind mutarea celor două grupe de la Creşa 1 din Piaţa 1 Decembrie la fosta Grădiniţa 49 din strada Traian Moşoiu, ca urmare a lucrărilor de reabilitare care vor avea loc la Creşa 1, printr-un proiect european.

Responsabilitatea eventualelor lucrări suplimentare pentru buna desfăşurare a activităţii după strămutarea celor două grupe de copii va reveni Administraţiei Imobiliare Oradea.