Toţi elevii implicaţi în bătaia cruntă pe care a primit-o luni o liceancă de clasa a IX-a de la Colegiul Mihai Viteazul, fie că este vorba de cele trei fete bătăuşe, de victima lor sau de martorii scenelor, sunt anchetaţi de consiliile claselor în care învaţă.

"Consiliile claselor au misiunea de a face o anchetă şi de a stabili sancţiunile. Elevii, inclusiv victima, sunt cercetaţi pentru că au părăsit unitatea de învăţământ în timpul orelor de curs", a declarat directorul Colegiului, Ruben Filimon, joi, pentru BIHOREANUL.

Statutul Elevului prevede explicit că aceştia nu pot fi cercetaţi disciplinar pentru fapte făcute în afara perimetrului şcolii. Bătaia cu pricina a avut loc într-un parc de lângă colegiu.

Filimon a mai spus că este vorba de mai mulţi elevi anchetaţi, inclusiv din rândul celor care au fost simpli martori ai scenelor, fără a putea preciza însă numărul exact. Totuşi, nu toate fetele implicate în bătaie învaţă la Colegiul Mihai Viteazul.

Sursele BIHOREANULUI spun că, pe lângă Flavia Belcea, cea care a regizat bătaia, printre bătăuşe s-a mai numărat o elevă de la Liceul German din Oradea şi o alta de la Liceul cu Program Sportiv.

Ce sancţiuni vor primi elevii, Filimon n-a putut să spună. "Statutul Elevului prevede că aceste sancţiuni se comunică doar elevului şi părintelui. Pot doar să vă spun că acelaşi statut prevede ca sancţiune maximă mutarea disciplinară în altă clasă şi scăderea mediei la purtare", a mai declarat directorul. Exmatricularea nu este o opţiune, întrucât bătăuşele sunt clasa a IX-a, deci încă în învăţământul obligatoriu.

Pe de altă parte, şi Poliţia Bihor continuă cercetările. În dosarul deschis pe marginea bătăii, cercetările se desfăşoară deocamdată faţă de faptă, poliţiştii neformulând acuzaţii faţă de cele trei fete identificate ca agresoare.

Asta pentru că, după cum a aflat BIHOREANUL, ele sunt minore şi vor răspunde penal doar după ce, în prealabil, vor fi expertizate psihologic de specialiştii Serviciului judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru a afla dacă au avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Citeşte pe această temă articolele:

Imagini şocante: O elevă din Oradea, lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere (VIDEO)

Le-au prins! Bătăuşele de pe Facebook au fost „săltate” de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal

Tatăl adolescentei care a bătut eleva din Oradea: "Vă dau m... la toţi, bine a făcut!"