Prietenul lui Ioan Mang, Liviu Dragnea, ar putea da o nouă Ordonanţă de Urgenţă. "Art. 1: În Oradea 41% înseamnă mai puţin decât 27%. Art. 2: În Bihor 32% e mai mult decât 37%". Măcar atât ar putea Guvernul Ponta să facă pentru Bihor, dacă DN76 şi sală polivalentă nu: să suspende legile aritmeticii, cum a suspendat legea ce pedepsea traseismul!

O asemenea ordonanţă ar fi binevenită după ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, şi şeful PSD Oradea, Ovidiu Mureşan, au pretins că în Oradea şi în Bihor, PSD a câştigat alegerile, fiindcă - vezi, Doamne! - în Paleu ungurii l-au votat pe Iohannis, iar PNL+PDL sunt două partide, în timp ce PSD-UNPR-PC, săracul, e numai unul. Ce reacţie poţi avea la asemenea "socoteli" ejaculate din gura unui politician? Să te mai miri că a rezistat ca ministru al Educaţiei doar până i-a fost descoperită copy-pasta?

Eu zic să nu vă mai miraţi, oameni buni! Miraţi-vă doar că noi furajăm, prin taxe şi impozite, aşa poame de politruci! Miraţi-vă că stau pe funcţii grase, unul vicepreşedinte de judeţ, celălalt viceprimar-degrabă-tăietoriu-de-panglici-imaculate! Miraţi-vă că, deşi n-ar fi ajuns niciodată prin ei înşişi acolo unde sunt, postacii lor înjură toată ziua - fără cratimă! - taman pe cei cărora le datorează parvenirea! Şi întrebaţi-vă: ce au făcut în acele funcţii, în afară să bage strâmbe?

Minunaţi-vă că îşi cumpără aplaudaci pe banii noştri şi că tot pe banii noştri au puterea de a viola conştiinţe şi desfigura caractere.

Revoltaţi-vă că ne iau de proşti. Că mizează pe memoria de moluscă a celor cărora le gâdilă mândria de a fi români, dar pe care îi ţin în glod. Că fac paradă cât de români sunt, dependenţi fiind de Kelemen, cât sunt de ortodocşi, dar în aceeaşi sectă cu penticostalul Vadim, şi cât de civili pot fi, numai acoperiţi de Meleşcanu.

Mâniaţi-vă că se îngraşă din ignoranţa celor pe care la televizor îi vrăjesc că-s "anti-băsişti", dar că în culise împletesc politică şi afaceri cu "băsişti" (vezi alde Petru Filip, Adelina Coste, Mircea Matei). Şi nu vă mai miraţi că dau la gioale ori că, la fel ca ăştia, după ce n-au făcut nimic pentru a vă fi mai cald, îşi încălzesc fotoliile cu frigul din casele voastre.

Revoltaţi-vă că există o Românie pe care au sărăcit-o atât de mult, încât îi cumpără votul cu mălaiul de la o Europă pe care, culmea, o înjură. Amintiţi-vă că se laudă cu mărirea unor pensii pe care chiar legea îi obligă să le indexeze şi îngrijoraţi-vă că vă dau acum cu un deget ca să vă ia mâine cu zece mâini.

Gândiţi-vă la toate şi în general gândiţi! Şi poate o dată, când îi vedeţi pe stradă, bateţi-le obrazul: Bă, voi chiar nu aveţi nicio ruşine? Veţi fi surprinşi să constataţi ce frică le va fi de voi!