Criminalul bătrânului care, vineri, a fost găsit tăiat în bucăţi în curtea unei case din satul Hodoş, comuna Sălard, este chiar fiul victimei şi a fost găsit în aceeaşi seară, în localitatea ungară Berettyoujfalu.

"Inculpatul a fost predat autorităţilor judiciare române, iar pe numele lui a fost emis, imediat după intrarea în ţară, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Maria Cotrău.

Potrivit acesteia, în cursul audierilor care au urmat, bărbatul şi-a recunoscut faptele, iar procurorii urmează să îl prezinte, sâmbătă, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Cadavrul ciopârţit al unui pensionar de 75 ani a fost descoperit, vineri după amiază, în satul bihorean Hodoş, comuna Sălard. Potrivit unor martori, victima a fost tăiată în bucăţi, iar părţile secţionate ale corpului au fost aruncate în curtea şi în grădina gospodăriei.

Victima, spun localnicii, este din Oradea şi îşi cumpărase casa din Hodoş doar de câţiva ani. Oribila crimă ar fi fost descoperită de una din fiicele bătrânului, care a venit să-i facă o vizită, alertată de faptul că, de trei zile, acesta nu răspundea la telefon.

Sesizaţi prin numărul de urgenţă 112, la locul crimei au sosit imediat mai multe echipaje de Poliţie şi criminalişti coordonaţi de şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, comisarul şef Iosif Mante, adjunctul şefului Poliţiei Bihor, Adrian Bucur, respectiv procurorul criminalist Dida Naghiu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care au izolat imediat zona pentru cercetări.