Un şofer de 29 ani din Sânmartin s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului unui accident rutier fără acordul poliţiştilor, după ce, miercuri, beat la volan, a provocat un accident pe centura Oradiei.

Potrivit unui comunicat făcut public joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.

"Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a acroşat parapetul metalic de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. În urma accidentului rutier, o femeie de 30 de ani, din Oradea, pasageră în autoturism, a suferit leziuni uşoare", se arată în comunicatul Poliţiei.

Imediat după accident, şoferul a părăsit locul faptei, abandonând autoturismul şi victima, care era încarcerată. Fugarul a fost prins, însă, în scurt timp, de poliţiştii rutieri şi dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilo-test, s-a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.