Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean polonez, şofer pe un autotractor cu semiremorcă, după ce, joi seară, a provocat o tamponare în lanţ pe DN 1, în localitatea Urvind.

"Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 22. Cetăţeanul polonez a acroşat din spate un autoturism condus regulamentar de un şofer de 33 de ani, din localitatea Gheorgheni, judeţul Harghita care, apoi, a fost proiectat în maşina din faţă, condus de un bărbat de 34 de ani, din Judeţul Mureş", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Potrivit acesteia, în urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul TIR-ului avea o concentraţie alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Poliţiştii i-au solicitat şoferului să îi însoţească la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Şoferul este cercetat în stare de libertate.