Un bărbat din localitatea bihoreană Gurbediu este în anchetă, după ce, joi, beat fiind, a furat o maşină din sat şi a plecat cu ea la plimbare, chit că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Omul a fost prins de poliţişti la marginea satului, unde a ieşit în decor şi a "aterizat" cu maşina pe câmp. 

Incidentul a fost semnalat poliţiştilor din Tinca joi, în jurul orei 14.20. "Poliţiştii au fost sesizați că, la ieșirea din localitatea Gurbediu, înspre localitatea Căuașd, s-a produs un eveniment rutier fără victime", se arată într-o informare transmisă vineri, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Ajuns la faţa locului, echipajul Poliţiei Rurale Tinca a găsit un autoturism şi la volan pe un sătean de 39 de ani, din Gurbediu care nu era, însă, proprietarul maşinii. "Acesta ar fi sustras autoturismul respectiv, în scop de folosință, înainte cu scurt timp, din fața unui imobil din Gurbediu, unde fusese lăsat cu portierele neasigurate și cu cheile în contact", se precizează în comunicat.

Şoferul de ocazie a condus autoturismul furat doar pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, când a pierdut controlul asupra direcției şi a ieşit în decor, aterizând cu maşina pe un câmp.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi, în plus, mai era şi băut, în urma testului cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentrație alcoolică de 0,31 mg/alcool pur în aerul expirat.

Acum bărbatul e anchetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Cercetările sunt continuate la Secţia 8 de Poliție Rurală Tinca, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta.

Autoturismul furat a fost restituit proprietarului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!