Un orădean în vârstă de 22 ani şi o femeie de 78 ani din comuna Tăşad au ajuns, sâmbătă seară, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean din Oradea, în urma unui accident rutier produs pe drumul judeţean 767/B, în localitatea Tășad.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Bihor, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Bucuroaia a pierdut controlul asupra autoturismului, iar maşina a pătruns pe contrasens unde s-a lovit frontal de autoturismul condus regulamentar de orădeanul de 22 ani.

După producerea accidentului rutier, bărbatul de 32 de ani şi-a abandonat autoturismul şi a fugit, fiind prins de un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, după aproximativ o oră, pe acelaşi drum judeţean, între localităţile Tăşad şi Poiana Tăşad.

Testat cu aparatul etilotest, bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor, s-a descoperit că bărbatul nici măcar nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Fugarului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în aceeaşi seară de sâmbătă, după care a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei. Duminică, el a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile.

În comunicatul transmis, poliţiştii rutieri atrag atenţia şoferilor implicați în evenimente rutiere soldate cu victime că nu au voie să părăsească locul accidentului fără încuvințarea poliției chiar dacă rănirile victimelor sunt ușoare ori dacă acestea pleacă.

„Anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie iar apoi rămâneţi pe loc. Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie soldat cu victime, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.

(foto: Facebook grupul Info Trafic)