Peste 2.400 de pachete cu ţigări de contrabandă, alături de 65 litri de alcool fără documente de provenienţă, au fost descoperite, duminică, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, în timpul unui control economic realizat la sediul unei firme orădene şi în localul public pe care îl administrează. 

Țigări și alcool la negru

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, controlul s-a derulat duminică, la prânz, când poliţiştii l-au prins în flagrant pe patronul firmei, un orădean în vârstă de 52 ani, "în timp ce deținea, depozita și comercializa la sediul social al unei societăți orădene, respectiv într-un local public din Oradea, 48.560 de țigarete (2.428 de pachete cu țigări) nemarcate legal, de diferite mărci".

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 35.000 de lei. Totodată, în cadrul controlului efectuat, au fost descoperiți 65 de litri băuturi alcoolice fără documente de proveniență. Băuturile alcoolice fără documente legale au fost confiscate, iar orădeanul, care e administrator și asociat unic în cadrul firmei, a fost amendat cu  8.000 de lei, pentru acte de comerţ ilicit.

Pentru ţigările găsite, însă, patronul localului s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru contrabandă.

UPDATE: Patron reţinut

Proprietarul localului în care s-au descoperit băuturile şi ţigările de contrabandă a fost reţinut pentru 24 de ore. Înformaţia a fost făcută publică, luni, la prânz, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Potrivit sursei citate, acuzaţia formulată la adresa orădeanului în vârstă de 52 ani a rămas cea de contrabandă sub forma asimilată de "colectare, deţinere, producere, transport, preluarea depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Numele localului și al patronului în cauză nu au fost făcute publice.