Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu stă închis de mai bine de doi ani. Lucrările de reparaţii s-au prelungit prin adăugarea de lucrări succesive care au implicat licitaţii repetate, iar preţul final a crescut de la 1,4 milioane lei plus TVA, în faza iniţială, când era vorba de simple reparaţii, la nu mai puţin de 16,6 milioane lei plus TVA, la finalul contractului, când bazinul a fost reabilitat integral.

Deşi lucrările au fost recepţionate de municipalitate în urmă cu două săptămâni, bazinul tot n-a fost deschis publicului, pentru că nu prezintă siguranţă în exploatare.

Bihorel a aflat că, săptămâna trecută, baza a funcţionat cu toate instalaţiile pornite la maximum pentru a scoate la iveală orice vulnerabilitate, iar instalaţia de aeraj nu a reuşit să răcorească incinta la nivelul cerut şi cea de filtrare a apei nu a trecut proba de lucru.

După doar câteva ore de funcţionare, pe fundul bazinului au început să se formeze dâre de sticlă activă folosită în sistemul de filtrare a apei, mai eficientă decât nisipul (foto).

Pentru a nu pune în pericol sănătatea înotătorilor, bazinul olimpic este ţinut în continuare închis până la remedierea situaţiei de către firmele Sport Play Sistem şi MBS Group. Care nu se prea grăbesc, că poate se termină sticla activă din instalaţie şi situaţia se remediază de la sine...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!