Cele două bazine didactice de înot din Săcuieni sunt aproape finalizate, vineri fiind realizate primele probe de funcţionare ale sistemelor de tratare şi încălzire a apei. Muncitorii mai lucrează în prezent doar la finisaje, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

În judeţul Bihor există șapte proiecte de construire de bazine didactice de înot pentru copii, acestea fiind în stadii diferite de execuţie. Pe lângă Săcuieni, se mai lucrează la bazinele din Nucet, Beiuş, Ştei, Salonta, Marghita şi Valea lui Mihai.

"Oraşele Săcueni, Beiuş, Ştei, Marghita, Salonta şi Valea lui Mihai vor avea câte un complex cu două bazine de înot didactice, cu dimensiunile de 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m", se arată în comunciatul CJ Bihor.

Bugetul alocat pentru întreaga investiţie este de 35,7 milioane de lei.

În şase localităţi constructorul responsabilă de lucrări este firma Costa Voc Impex SRL, iar în Salonta firma aleasă este SC Davinci SRL.

Proiectele de construire au fost iniţiate în urmă cu patru ani, de fosta conducere a Consiliului Judeţean, lucrările fiind întârziate timp de mai bine de un an.