Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Durabilă din subordinea acestuia au făcut recepția la finalizarea lucrărilor de construire a bazinului de înot didactic din orașul Nucet, lucrări începute în 2019 și care trebuiau încheiate în 2020. Bazinul este unul de tip semi-olimpic, iar luna viitoare va fi predat Primăriei locale.

Recepționarea lucrărilor a fost făcută luni, în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a directorului ADD Bihor, Vitalyos Barna, și a primarului orașului Nucet, Mircea Tuduce, împreună cu reprezentanții constructorului, SC Costa Voc Impex SRL.

Decizia de construire a bazinului didactic de înot de la Nucet, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25x12,5 metri, a fost luată de fosta conducere a administrației județene, care a semnat contractul pentru executarea lucrărilor în decembrie 2018. La acea dată, vicepreședintele CJ Bihor Ioan Mang promisese că finalizarea lucrărilor urma să aibă loc în primăvara anului 2020, însă în toamna aceluiași an erau abia la un stadiu de 20%.

Valoarea proiectului era inițial de 3,5 milioane lei, însă a ajuns la 4,59 milioane lei, fără TVA, după cum informează CJ Bihor printr-un comunicat dat publicității marți, la o zi după recepție.

„Bazinul va fi predat în luna iulie, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean, în administrarea primăriei orașului Nucet”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

În Bihor se mai află în construcție încă patru bazine de înot, iar stadiul execuției este de circa 80%, mai informează CJ Bihor: în Salonta, Beiuș, Marghita și Valea lui Mihai. Un alt complex de bazine didactice, din Săcueni, a fost dat în folosință în toamna anului trecut, cu mai mult de un an și jumătate de întârziere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!