Clubul CSM Oradea a anunțat că Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu va fi închis începând din 17 august pentru desfășurarea unor lucrări.

Contactat de BIHOREANUL, Lucian Popa, directorul Direcției de Patrimoniu Imobiliar Oradea, a detaliat că nu este vorba despre reparații, ci despre lucrări de mentenanță care se impun de regulă o dată pe an pentru păstrarea garanției, dar și pentru golirea bazinului și schimbarea completă a apei. 

„Pentru menținerea garanțiilor, o dată pe an trebuie să se facă mentenanța. Se ocupă cele două firme care au făcut lucrările de reabilitare. Bazinul va fi închis timp de aproximativ două săptămâni, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind estimat pentru 31 august”, a precizat Lucian Popa, adăugând în discuția cu reporterul că aceste operațiuni nu presupun vreo investiție din partea municipalității.

Printre altele vor fi lucrări de mentenanță la cuva bazinului și la instalațiile ce deservesc complexul sportiv. „Conform normativelor DSP, va fi și înlocuită complet apa din bazin”, a mai precizat șeful DPI din cadrul Primăriei Oradea. 

Potrivit anunțului de pe site-ul CSM Oradea, club care administrează bazinul olimpic, „începând cu data de 17.08.2024 (sâmbătă), activitatea din bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea se va muta în totalitate în bazinul exterior, aflat chiar în vecinătatea primului. Posesorii de abonamente pot utiliza bazinul olimpic exterior în aceleași condiții”. 

Aceștia vor avea acces la bazinul olimpic exterior (din incinta aquparkului) de luni până vineri între orele 6-10, 12.30-15, 21-23, în zilele de sâmbătă în intervalele 7-10 și 12.30-18, precum și duminică, în intervalul 8-18. 

„Orele rezervate exclusiv publicului se modifică doar în cazul unor competiții sau evenimente sportive”, mai precizează reprezentanții CSM. 

În afara intervalelor menționate, bazinul în aer liber este folosit pentru pregătirea echipelor de polo. 

Cu doi ani în urmă, pe 16 august 2022, bazinul olimpic și-a redeschis porțile după un proces anevoios de renovare, care a durat doi ani și trei luni. Lucrările în valoare totală de 16,6 milioane de lei fără TVA au fost realizate de SC Sport Play Sistems SRL și SC MBS Group SRL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!