Un şofer din Marghita a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal după ce, în zorii zilei de vineri, beat fiind la volanul maşinii, a pierdut controlul direcţiei într-o curbă la dreapta şi a lovit gardul de beton al unei clădiri. În urma testării, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul rutier a fost semnalat la numărul de urgenţă 112 vineri dimineaţa la ora 3.44. Şoferul, un tânăr de 24 de ani din municipiul Marghita, conducea un Ford pe strada Arany Janos, dinspre centrul Marghitei înspre localitatea Petreu, când, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției, a urcat pe trotuarul din dreapta sa și a lovit gardul de beton al unui imobil.

În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că tânărul prezenta o concentrație alcoolică de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier şoferul a scăpat doar cu leziuni ușoare.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Marghita sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.