Un tânăr în vârstă de 24 ani din Brusturi a petrecut o noapte în Arestul Poliţiei Bihor şi s-a ales totodată şi cu dosar penal după ce, luni seara, beat şi fără permis la volanul unui autoturism, a acroşat o maşină parcată pe strada Italiană din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a petrecut luni seara în jurul orei 21.30. "În timp ce conducea un autoturism pe strada Italiană din Oradea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, tânărul a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, acroşând un autoturism parcat", se precizează în informare. 

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta băuse înainte de a se urca la volan, căci aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului Rutier Oradea l-au reținut pe tânărul din Brusturi pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor", se mai spune în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Acum, el este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă  permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Ancheta este desfăşurată de polițiștii Biroului Rutier Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.