Un orădean a ajuns la spital marţi dimineaţă, după ce, beat la volan, a pierdut controlul asupra maşinii în sensul giratoriu de la intersecţia Căii Sântandreiului cu strada Ovid Densuşianu, a lovit balustrada metalică şi s-a răsturnat în şanţ.

Accidentul s-a produs în jurul orei 4 dimineaţa şi, din fericire, şoferul, un orădean de 32 ani, a scăpat cu leziuni uşoare. S-a ales, însă, cu dosar penal, după ce s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar acum e cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În total, în perioada 22-26 decembrie, peste 150 de şoferi care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de poliţiştii rutieri care au avut mai multe acţiuni în minivacanța de Crăciun.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, agenţii rutieri au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 53.925 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate 10 infracţiuni şi 36 de tamponări.

70 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, șase pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, iar 57 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.