Un orădean s-a ales cu dosar penal, după ce, în noaptea de duminică spre luni, beat fiind, la volanul unui BMW, şi-a proptit maşina în parapetul de protecţie de pe strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Bihor, accidentul s-a produs, luni, la ora 1, şi, din fericire, şoferul în vârstă de 47 ani a scăpat nevătămat.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se precizează în comunicatul poliţiştilor.

Orădeanului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii au deschis pe numele lui un dosar penal în care îl cercetează pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În total, luni, poliţiştii rutieri din Bihor au întocmit 3 dosare penale pe numele unor şoferi acuzaţi de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat totodată 107 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 32.210 lei.

49 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 şoferi au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranță, 5 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.