Un orădean în vârstă de 33 ani a fost reţinut, duminică, pentru 24 de ore, după ce, fără permis, dar şi beat criţă la volanul unui Renault, a acroşat o altă maşină în Sântandrei iar apoi a făcut scandal în faţa poliţiştilor. Pus să sufle în etilotest, aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, incidentul s-a produs duminică, la prânz, pe o stradă din Sântandrei, unde orădeanul a lovit cu maşina un alt autoturism, care apoi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului. "În urma evenimentului rutier nu a fost nimeni rănit", a declarat, luni, Lascău. 

La fața locului a ajuns un echipaj al Poliţiei Rurală Oradea, dar şi unul al Serviciului pentru Acţiuni Speciale, deoarece bărbatul era băut şi recalcitrant.

"În urma testării, s-a constatat că şoferul maşinii avea o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a mai explicat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

Ulterior, orădeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este anchetat în stare de libertate. 

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Bihor au întocmit 19 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, cele mai multe pentru consum de alcool la volan. 

De asemenea, şoferii indisciplinaţi opriţi în trafic s-au ales cu 299 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 126.255 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere. 

213 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.