Un orădean de 27 ani a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, în urma unui eveniment rutier pe care l-a provocat, marţi dimineaţă în jurul orei 5, în comuna Miersig.

Aflat la volanul unui autoturism, pe drumul judeţean 792/A, la intrarea în localitatea Miersig, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare într-o curbă la dreapta, iar maşina a ajuns în şanţ, unde s-a izbit de un stâlp din beton, care s-a rupt în urma impactului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, echipajul Poliţiei rutiere care a ajuns în scurt timp la locul accidentului a descoperit că tânărul nu avea permis de conducere şi era băut, cu o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nici maşina distrusă nu era a lui. "Autoturismul în cauză îi fusese încredinţat de către proprietar pentru a-l repara", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma incidentului, orădeanul a ajuns în Arestul Poliţiei şi s-a ales cu dosar penal pentru o salbă de acuzaţii: conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi abuz de încredere.