Un bihorean în vârstă de 33 ani din comuna Bratca s-a ales cu o salbă de acuze, luni, fiind chiar reţinut, după ce, beat şi fără permis la volanul unei maşini furate, s-a izbit cu autoturismul pe care îl conducea de un TIR pe DN1, în zona Piatra Craiului. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, a şi fugit de la locul accidentului, iar când a fost prins, nu a permis poliţiştilor să-l ducă la analize pentru stabilirea alcoolemiei.  

Accidentul s-a produs, luni, la ora 3.30, iar şoferul conducea înspre Oradea când a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat, marţi, că deşi a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, şoferul a fost identificat în scurt timp şi ridicat de poliţişti de acasă.

Aşa s-a descoperit că acesta era băut, având o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi că nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, maşina o furase.

"Poliţiştii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraş Aleşd l-au reţinut pe cel în cauză pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, însă individul s-a ales cu dosar penal pentru nu mai puțin de 5 infracțiuni: conducere fără permis, sub influenţa băuturilor alcoolice, furt în scop de folosinţă, părăsirea locului unui eveniment rutier fără încuviinţarea Poliţiei şi refuz de recoltare probe biologice.