Un bărbat din localitatea bihoreană Chişcău care, luni seara, beat fiind şi fără permis de conducere, s-a urcat la volanul unui tractor neînregistrat, a pierdut controlul direcţiei pe drumul comunal, a ieşit în decor şi s-a oprit într-un şanţ. În urma impactului, şoferul a fost proiectat pe carosabil, dar a scăpat ca prin minune doar cu leziuni uşoare.

Accidentul rutier s-a produs luni seara, pe drumul comunal 252, chiar în satul Chișcău şi a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 la ora 18.25.

“Un localnic de 65 de ani, în timp ce conducea, fără permis de conducere, un tractor neîregistrat, pe direcția Chișcău - Brădet, pe fondul consumului de alcool, a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a direcției sale de deplasare și s-a oprit într-un șanț”, se explică într-un comunicat transmis pe marginea cazului de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Bărbatul s-a ales cu o lovitură la cap, însă una uşoară, şi cu un dosar penal. “În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se precizează în informare.

Evenimentul rutier a fost surprins de un cititor al BIHOREANULUI care a transmis redacţiei şi o scurtă înregistrare, nemulţumit de faptul că bărbatul ar fi putut răni pe cineva, iar autorităţile judiciare nu fac mai des controale pe şosele, în zonă, pentru a preveni astfel de cazuri.

Ancheta în caz este continuată de polițiștii Biroului Rutier Beiuș sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. Bihoreanul este cercetat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a deţine permis de conducere.