Beat şi fără permis la volanul maşinii, un orădean a pierdut controlul direcţiei pe strada Gutenberg din Oradea, a acroşat un pieton pe trotuar, a lovit un stâlp iar apoi s-a făcut nevăzut.

Accidentul rutier a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.27.

Şoferul, un orădean în vârstă de 29 de ani, conducea maşina pe strada Gutenberg, dinspre strada Clujului înspre strada Voltaire, şi a pierdut controlul asupra direcţiei, a acroşat un orădean de 35 de ani, care se afla pe trotuarul din faţa unui imobil, iar apoi a lovit un stâlp de pe trotuarul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

"După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind depistat cu operativitate de poliţiştii rutieri orădeni, pe strada Voltaire", se precizează într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei. 

Din verificările făcute, poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor au stabilit că şoferul fugar nu avea permis. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, atât pietonul acroşat, cât şi un bărbat de 40 de ani, din Oradea, pasager în autoturism, au suferit leziuni uşoare.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului  Rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier", se mai spune în comunicat.