Un bărbat din comuna Toboliu s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţişti conducând o maşină pe Bulevardul Nufărul din Oradea, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.  

Conform unui comunicat al Poliției Bihor, joi, la ora 23:09, pe strada Nufărului, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna bihoreană Toboliu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult, testat de agenţi cu aparatul alcooltest, bărbatului i-a fost depistată o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii bihoreni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 117 sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia rutieră, iar valoarea amenzilor a ajuns la suma de 40.020 de lei.

IPJ Bihor atrage atenţia că şoferii implicaţi în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără permis vor face închisoare cu executare.

Vezi mai jos un video al Poliţiei Române, realizat în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere provocate pe fondul consumului de alcool sau droguri: 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!