Doi tineri, de 15 respectiv 18 ani, au ajuns la spital, luni seară, în urma unui accident de circulaţie petrecut pe drumul comunal 10, la intrarea în localitatea Uileacu de Munte.

Accidentul a fost provocat de adolescentul de 15 ani din Uileacu de Munte care, băut fiind, s-a urcat la volanul autoturismului părinţilor săi şi, din cauza alcoolului, a vitezei prea mari cu care conducea şi a lipsei de experienţă în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare.

Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare, provocând rănirea adolescentului şi a pasagerului său, un tânăr de 18 ani din aceeaşi localitate, ambii fiind transportaţi la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat, marţi, că în urma testării adolescentului cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Băiatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat Dinu.

Un alt accident provocat tot de un şofer fără permis şi băut la volan s-a petrecut, duminică seară, în Oradea. Conducătorul auto, un orădean de 34 ani, a pierdut controlul direcţiei pe Calea Clujului iar autoturismul pe care îl conducea s-a izbit de zidul unei case.

În urma impactului, atât conducătorul autoturismului, cât şi pasagerii săi, doi tineri orădeni de 22 de ani, au suferit leziuni uşoare. "Conducătorul auto nu avea permis de conducere iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Cercetările continuă în ambele cazuri.