O tânără de 31 ani a fost rănită, joi seară, într-un accident rutier petrecut pe DN75, în localitatea Câmpani şi provocat de un şteian care apoi a plecat de la locul faptei, fiind prins de poliţişti câteva ore mai târziu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău a declarat, vineri, că accidentul s-a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 şi s-a petrecut în jurul orei 22.

"Victima, o tânără de 31 ani din Câmpani, a suferit diverse leziuni după ce, a fost acroşată în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a carosabilului, de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şoferul fugar a fost prins după câteva ore. Nu de alta dar bărbatul, Nicolae David, 58 ani, a sunat şi el la 112 ca să reclame... furtul oglinzii cu care îşi acroşase victima.

După accident, bărbatul a oprit maşina în parcarea din faţa localului Domino din Ştei. Camerele de supraveghere au surprins cum acesta s-a învârtit de câteva ori în jurul vehiculului după care a intrat şi şi-a comandat de băut iar apoi, la ieşire, a sunat la 112.

Nicolae David a fost ridicat şi condus la sediul Poliţiei Beiuş pentru cercetări, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.