Accidentul care a îngreunat vreme de aproximativ o oră circulaţia între Oradea şi Nojorid - în apropierea Aeroportului - unde maşinile s-au putut deplasa numai pe o bandă din cele patru, s-a produs în jurul orei 20.00.

Potrivit declaraţiilor unuia dintre şoferi, precum şi ale pasagerului din cealaltă maşină, ambele autoturisme implicate în accident, o Lancia Delta şi un Nissan Terracan, se deplasau dinspre Oradea spre Nojorid.

"La un moment dat, am văzut în faţa mea cum lua viteză Nissanul, iar apoi, înainte de Aeroport, a virat brusc stânga, trecând linia continuă. Am încercat să evit să intru în el, dar oricât am frânat, nu am reuşit, şi, după o rotire, am ajuns pe contrasens", a declarat şoferul Lanciei, cetăţean italian. Acesta a spus că, în urma coliziunii, a fost rănită atât soţia sa, cât şi bebeluşul lor în vârstă de doar 5 luni.

"Din cauza impactului, scaunul special în care era copilul, aflat pe bancheta din spate, a fost proiectat în faţă, iar copilul a fost dus la spital cu răni la faţă", a declarat unul dintre numeroşii lucrători ai Poliţiei Rutiere sosiţi la faţa locului.

"Sugarul are un traumatism cranio-facial, adică o vânătaie pe obraz, şi i-a curs sânge din nas. Acum se află la radiografii de craniu şi piramidă nazală. Starea lui generală este bună", a declarat ulterior pentru BIHOREANUL, dr. Daniela Pop, de la Compartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal.

Un agent a luat alcoolemia ambilor şoferi, atât a italianului care conducea Lancia, cât şi a clujeanului aflat la volanul Nissanului, testul relevând că acesta din urmă avea o concentraţie alcoolică de 0,94 la mie în aerul expirat. De altfel, imediat după, clujeanul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de către un echipaj de Poliţie, pentru repetarea probei, de astă-dată pentru măsurarea concentraţiei alcoolice din sânge.

Pasagerul din dreapta al Nissanului a rămas la locul accidentului şi a povestit că şi el, şi şoferul, care îi este prieten, au băut înainte de a porni la drum. De altfel, chiar şi fără etilotest tot s-ar fi simţit asta, datorită mirosului pregnant de alcool.