Un beiuşean în vârstă de 25 ani a fost prins drogat la volan în trafic, duminică seară, în jurul orei 19, în timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Poliţia Bihor pe şosele pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar şi pentru "calmarea" vitezomanilor.

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Andrei B., circula cu un Opel Corsa pe DN 19B, în localitatea Petreu, când a fost oprit de poliţiştii Biroului Rutier Marghita. Pentru că dădea semne că ar fi sub influenţa substanţelor psihoactive, tânărul a fost condus la spital, unde testul rapid a confirmat bănuiala, motiv pentru care i-au fost recoltate probe de sânge şi urină în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism.

Poliţiştii rutieri i-au întocmit dosar penal tânărului beiuşean care va fi cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Ancheta este continuată de Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Marghita.

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au aplicat 333 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 145.480 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, agenţii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare, au fost constatate şapte infracţiuni şi 10 tamponări.

219 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 28 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 20 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate cinci depăşiri neregulamentare, iar 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.