Biroul Electoral Judeţean Bihor, în care sunt reprezentate toate formaţiunile politice care au depus candidaturi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, a tras la sorţi, vineri, ordinea candidaţilor pe buletinele de vot.

Potrivit preşedintelui BEJ Bihor, judecătorul Antik Levente, magistrat la Tribunalul Bihor, în urma tragerii la sorţi candidaţii USL vor figura pe primul loc în buletinele de vot din toate cele 13 colegii pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor bihoreni, la fel cum s-a întâmplat şi la alegerile locale din 10 iunie, urmată de ARD, UDMR, PRM, PPDD şi PPMT.

În ce priveşte formatul buletinelor de vot, acesta va fi stabilit săptămâna viitoare, a mai spus preşedintele BEJ Bihor. "Atunci vom hotărî ce format va avea buletinul de vot, câte chenare cu numele candidaţilor şi siglele formaţiunilor politice vor fi pe fiecare pagină", a spus judecătorul Antik Levente.

Astă-vară, înaintea alegerilor locale, pe această temă a existat un adevărat scandal, deoarece reprezentanţii UDMR ar fi dorit un format al buletinelor de vot în aşa fel încât candidaţii Uniunii să nu fie "vecini" de pagină cu candidaţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.