Orădenii care beneficiază de prevederile Legii privind venitul minim garantat vor trebui să muncească în schimbul banilor primiţi cu titlu de ajutor social. Consiliul Local se întruneşte joi de la ora 14 pentru a aproba planul de acţiuni şi lucrări de interes local propus de conducerea Administraţiei Social Comunitare Oradea (ASCO).

Printre lucrările stabilite împreună cu Direcţia Tehnică a Primăriei se numără salubrizarea malurilor cursurilor de apă din municipiu precum şi a intrărilor şi ieşirilor din oraş.

Tot în şedinţa de joi, consilierii locali vor hotărî indexarea cu indicele de inflaţie de 3,2% a chiriilor încasate de Administraţia Imobiliară Oradea pentru imobilele din proprietatea municipalităţii, terenuri, locuinţe sau spaţii comerciale. Măsura se va aplica inclusiv redevenţelor şi altor categorii de creanţe încasate de AIO.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se mai numără şi aprobarea unor donaţii făcute de două firme orădene. CIAC SA vrea să doneze municipalităţii un container BK 100 m, în valoare de 25.280 lei, cu TVA inclus, care va fi folosit pentru servicii de tip Crucea Roşie.

La fel, firma Plastor s-a oferit să doneze oraşului 400 de coşuri de gunoi pentru deşeuri stradale în valoare de 35.600 lei. Prin gestul făcut, Plastor vrea să susţină demersurile municipalităţii privind îmbunătăţirea salubrităţii stradale.

În aceeaşi şedinţă vor fi supuşi aprobării Consiliului Local şi indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru amenajarea a 339 de locuri de parcare, pe o suprafaţă de 4.321 metri pătraţi. "Investiţia presupune realizarea unor alei de acces în parcare în lungime de 904,75 metri şi a unor trotuare noi - în lungime totală de 1.627 m. Lucrările vor viza şi extinderea canalizării pluviale cu 425 metri şi a suprafeţei destinate zonei verzi cu 600 metri pătraţi", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.931.824 lei, iar durata de realizare este de 4 luni din momentul începerii lucrărilor.