Viitorul drum rapid care va lega podurile Dragoş Vodă şi Theodor Neş, cu trecere prin strada Ecaterina Teodoroiu, va fi construit de firmele omului de afaceri Beniamin Rus. Comisia de licitaţii a Primăriei a atribuit miercuri lucrarea asocierii reprezentate de Trameco SA, de altfel singura care a depus o ofertă, pentru suma de 49,4 milioane lei, fără TVA.

Asocierea este formată din opt firme printre care Trameco, Drumuri Bihor şi Selina, deţinute de Beniamin Rus, la care se mai adaugă societăţile Vega 93, Geotec Plant, Instgat, Abed Nego şi Electromontaj.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, semnarea contractului va avea loc săptămâna viitoare pentru ca asociaţii să poată începe lucrările cât mai curând. Lucrările, finanţate din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, trebuie finalizate până în decembrie 2015.

Proiectul vizează zona de dealuri a municipiului şi constă în realizarea unui nou drum paralel cu calea ferată de la cursul Crişului Repede la podul Theodor Neş având ca scop decongestionarea traficului pe Bulevardul Magheru.

Drumul rapid, lung de 3,5 kilometri, va traversa străzile intersectate prin pasaje supraterane. Proiectul implică construcţia unui pasaj superior peste strada Piatra Craiului cu lungimea de 30 metri şi un viaduct pe străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur cu lungimea de 162 metri.