Sportiva orădeană Bianca Benea a cucerit medalia de bronz cu echipa României la Cupa Mondială de spadă U20 feminin, eveniment care s-a desfășurat la Ciudad de Burgos, în Spania.

Legitimată la CSM Oradea, unde este pregătită de antrenorul Nicolae Ille, orădeanca și-a adăugat, astfel, un nou rezultat important în palmaresul său din acest an.

Întrecerile din Spania au reunit la start 22 de echipe, reprezentativa țării noastre, care este vicecampioană mondială a probei, fiind alcătuită din Bianca Benea, Alexandra Predescu, Zsuzsa Schlier și Denisa Barosan.

În optimile de finală, România a învins Marea Britanie, cu scorul de 45-39, după care în faza sferturilor de finală a trecut de Ucraina, cu 45-43. În semifinale, echipa țării noastre a întâlnit Italia, în fața căreia a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 30-45.Astfel, în penultimul act s-a repetat istoria din finala de la CM, pierdută de România tot în fața Italiei. A urmat, apoi, meciul din finala mică, unde tricolorele au învins Franța, cu scorul de 33-28, adjudecându-și medaliile de bronz.

Competiția a fost câștigată de Rusia, care în finală a depășit Italia, cu scorul de 34-29.

Între timp, Bianca Benea a revenit în țară, iar marți va fi premiată la Gala Sportului Bihorean, eveniment care va fi organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, de la ora 17:30, la Hotel Continental Forum.