Sportiva orădeană Bianca Benea, componentă a clubului CSM LPS Bihorul, a cucerit medalia de bronz la întrecerile Campionatului European de Scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Novi Sad, Serbia. Sportiva antrenată de Nicolae Ille a obţinut acest rezultat în proba de spadă cadeţi feminin pe echipe.

Sportiva din Oradea a făcut echipă cu Alexandra Predescu (CSA Steaua), Zsuzsa Schilier (CSS Tg Mureş) si Denisa Barosan (CSA Steaua) în concursul amintit. Lotul a fost condus tocmai de orădeanul Nicolae Ille.

De precizat faptul că este a treia medalie de bronz a României cucerită la acest Campionat European. Primele două au fost tot de bronz, la floretă masculin şi feminin individual. La individual, Bianca Benea s-a clasat pe locul 33 din 106 sportive.

Competiţia din Serbia, care a reunit la start 24 de echipe, programează, în continuare, în acest weekend, probele de spadă juniori, individual şi pe echipe, cu participarea Biancăi Benea.

De notat că sportiva a obţinut medalia de bronz la individual cadeţi în urmă cu un an la Campionatul European care s-a desfăşurat la Maribor, în Slovenia.

Rezultatele echipei României în concurs:

România - Estonia 44-26 (optimi de finală)
România - Ucraina 45-36 (sferturi de finală)
România - Italia 31-38 (semifinale)
România - Germania 45-29 (finala mică)