Sportiva orădeană Bianca Benea a câştigat Campionatului Naţional de tineret (U23) la spadă feminin.

Concursul s-a desfăşurat luni la Bucureşti, iar sportiva legitimată la CSM Oradea şi antrenată de tehnicianul Andrei Timoce s-a impus în toate duelurile susţinute.

În finală, Benea a învins-o pe Mihaela Leonte, de la Dinamo Bucureşti, la capătul unui duel foarte disputat, după cum transmite clubul orădean. Benea a câştigat la limită cu 15-14 şi şi-a adjudecat medalia de aur şi, implicit, titlul de campioană naţională.

Pe tabloul principal al competiţiei, în şaisprezecimile de finală, Bianca Benea a trecut de Ştefania Lopătaru (de la CSM Corona Braşov), pe care a învins-o cu scorul de 15-12. Apoi, în optimi, orădeanca a trecut de Emma Şonţ (de la CSA Steaua), cu acelaşi scor de 15-12. Şi tot cu 15-12 a învins-o orădeanca şi pe Alexandra Predescu (CSA Steaua), în sferturile de finală.

În asaltul pentru ultimul act, adică în semifinale, Benea a dat peste Andrada Ghica (de la Dinamo), de care a trecut cu 15-13.

Întrecerile Naţionalelor de spadă feminin tineret de la Bucureşti au reunit la start 47 de sportive din întreaga ţară.

În 2021, spadasina din Oradea a ocupat locul 2, devenind vicecampioană naţională de tineret, după ce în 2019 a fost pe locul 8, iar, apoi, în 2020, competiţia nu s-a desfăşurat, din cauza pandemiei. În sezonul trecut, Bianca Benea a cucerit bronzul la Campionatul Naţional de seniori și a câştigat Cupa României la spadă seniori feminin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!