Sportiva orădeană Bianca Benea s-a clasat pe locul al 18-lea în cadrul probei de spadă feminin individual de la Campionatul Mondial de scrimă pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat la Torun, în Polonia.

Legitimată la CSM Oradea, Bianca a câştigat şase din cele opt dueluri pe care le-a susţinut.

Mai întâi, în faza grupelor, Benea a repurtat cinci victorii din cele şase asalturi pe care le-a avut, în compania unor sportive din Uzbekistan, Paraguay, Belarus, Marea Britanie, Spania şi Coreea. Astfel, spadasina orădeană s-a calificat pe tabloul de 64.

În tururile eliminatorii, Bianca a trecut de Andrea Majdanic din Croaţia, pe care a învins-o cu scorul de 15-12. Pe tabloul de 32, sportiva de la CSM Oradea a fost învinsă însă de Beatrice Cagnin, din Italia, cu 12-15.

De menţionat că proba individuală feminină de spadă a reunit la start 156 de sportive, iar competiţia a fost câştigată de italianca Federica Isola.

În proba pe echipe, desfăşurată duminică, Bianca Benea a luptat alături de Alexandra Predescu (locul 24 în proba individuală), Zsuzsa Schlier (locul 50) şi Denisa Barosan (104), iar echipa României s-a clasat pe locul 15, din totalul de 31 formaţii participante.