Sportiva orădeană Bianca Benea a cucerit din nou titlul naţional la spadă juniori feminin. Ediţia din acest an a Campionatului Naţional s-a desfăşurat marţi, la sala de scrimă a CSA Steaua din Bucureşti, iar la concurs au participat 50 de sportive.

Legitimată la CSM Oradea şi antrenată de Nicolae Ille, Bianca Benea a cucerit pentru a doua oară consecutiv trofeul. În marea finală a învins-o pe Alexandra Predescu, de la Steaua, cu scorul de 15-11, potrivit site-ului csmoradea.ro.

De menţionat că pe tabloul de opt, Bianca Benea a trecut de Talida Enache, de la UNEFS Bucureşti, pentru ca în penultimul act să o învingă pe Mihaela Leonte (CSŞ Quatro Bucureşti). Ambele dueluri s-au încheiat cu scorul de 15-13.

De precizat şi faptul că în anii trecuţi, orădeanca a cucerit medalia de bronz la această probă, în 2016 şi 2014, iar în 2015 a fost vicecampioană naţională. Astfel, este pentru a cincea oară consecutiv când Bianca Benea îşi adjudecă o medalie la Campionatul Naţional de spadă feminin pentru juniori, dar şi a doua oară la rând când cucereşte titlul naţional.