Sportiva bihoreană Bianca Benea s-a remarcat din nou în competiţiile nationale. Astfel, spadasina legitimată la CSM Oradea, unde este pregătită de antrenorul Nicolae Ille, a obţinut medalia de argint la întrecerile Campionatului Naţional de Spadă pentru Tineret (U23), competiţie care s-a desfăşurat la  Craiova. 

Orădeanca şi-a apărat, astfel, performanţa obţinută anul trecut.

La întrecerile de la Craiova, desfăşurate în perioada 24-25 februarie, au participat 47 de spadasine.

După ce a trecut de toate adversarele întâlnite, în finală, Bianca a fost învinsă de Alexandra Predescu, de la CSA Steaua, în faţa căreia a cedat cu 12-15. Bucureşteanca şi-a luat, astfel, revanşa, după ce luna trecută, Bianca a învins-o, la Campionatul Naţional de Junioare (U20).

De menţionat că sportiva bihoreană este la cel de-al doilea an la nivel de juniori, iar ea şi-a adjudecat  recent medalia de bronz la etapa de Cupa Mondială de la Bratislava.

După cum informează site-ul clubului CSM Oradea, Bianca Benea va participa săptămâna viitoare la Campionatul European de Scrimă pentru cadeţi şi junior, care se va desfăşura în Rusia, la Soci, unde va lua startul atât în proba individuală, cât şi cea pe echipe la nivel de junioare.