Sportiva orădeană Bianca Benea se numără între cei 17 reprezentanţi ai României care participă începând de vineri la întrecerile Campionatului European de scrimă pentru tineret, eveniment ce are loc în capitala Balarusului, la Minsk.

Competiţia este programată în perioada 21-25 aprilie, iar sportiva legitimată la CSM Oradea şi antrenată de Nicolae Ille participă în proba de spadă feminin, atât la individual, cât şi pe echipe. Mai întâi, Bianca Benea va concura duminică în proba individuală, iar mai apoi marţi, în cea pe echipe.

Din echipa României de spadă mai fac parte: Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereş (CSA Steaua) şi Ramona Calcan (CSA Steaua). Antrenorul echipei este George Epurescu.

De precizat faptul că Bianca Benea este de abia în primul an de juniorat (U20), fiind campioană naţională în exerciţiu, categorie de vârstă inferioară competiţiei în care va participa la Minsk. Ea este în acelaşi timp şi vicecampioană naţională de tineret (U23), după cum precizează şi site-ul clubului CSM Oradea.

Benea a participat de curând şi la Campiontul Mondial de scrimă pentru juniori, de la Plovdiv, din Bulgaria, acolo unde s-a clasat pe locul 23 în proba individuală (din peste 150 de participante), respectiv pe locul al 9-lea în cea pe echipe (din totalul de 29 participante).