Sportiva orădeană Bianca Benea, legitimată la clubul CSM, s-a clasat pe locul II şi a cucerit, vineri, medalia de argint la întrecerile Campionatului Naţional de tineret (U23) la spadă feminin.

Competiţia s-a desfăşurat la Craiova, iar sportiva orădeană este pregătită de antrenorul Nicolae Ille şi se află încă la vârsta junioratului, fiind născută în anul 1999.

La Craiova, Bianca Benea a reuşit să obţină 13 victorii din 15 dueluri avute în cadrul acestui concurs, care a reunit la proba ei 39 de sportive.

În faza grupelor, Bianca a obţinut 10 succese din 11 dueluri, după care în fazele eliminatorii a obţinut următoarele rezultate:

- în optimi de finală: 15-8 cu Sabina Ecobici (CSU Craiova)
– în sferturi de finală: 15-3 cu Greti Gaman (LPS Craiova)
– în semifinale: 15-11 cu Ramona Calcan (CSA Steaua)
– în finală: 11-15 cu  Amalia Tătăran (CS Dinamo)

De menţionat faptul cu Amalia Tătăran este fosta medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Baku din 2015, cu echipa naţională de senioare şi fostă medaliată cu bronz la Campionatul European de Tineret din 2015.

După cum menţionează site-ul clubului orădean CSM, prin prisma acestui rezultat, Bianca Benea şi-a asigurat participarea la Campionatul European U23, care va avea loc la Minsk (21-25 aprilie 2017). De asemenea, ea va participa şi la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori, de la Plovdiv (1-10 aprilie 2017), în proba spadă junioare feminin.

Reamintim faptul că sportiva orădeană a fost medaliată cu bronz la această competiţie în urmă cu un an. De asemenea, ea a devenit campioană naţională la nivel de juniori (U20).